Irene, dolfijnenstaf

stukje fb versie 2Hai!

Ik ben Irene en inmiddels alweer 11 jaar lid van de Wilhelminagroep. Ik ben er op mijn tiende bijgekomen en ben begonnen als bakszeuntje bij Jonne in de bak, de Geuzen. Het waren twee heerlijke jaren: ik werd vertroeteld door de grote meiden Jonne, Niki en Eline, en hoefde helemaal niks te doen. Toen Roos na deze twee jaar het stokje overnam, ging het er helaas heel anders aan toe. Opeens moest ik zeilen aanslaan en hijsen, wrikken, roeien, zeilen, koken, afwassen…. Bij Roos heb ik wel een hele hoop geleerd, dus daar ben ik stiekem wel heel blij om natuurlijk.

Na die twee jaar was ik aan de beurt. En, toegegeven, dat was best een makkie met Josca en Annelies erbij. Ze kunnen allebei goed zeilen, Annelies deed het kaartlezen op trektocht, en Josca wist precies wat we het beste konden eten en hoe je dat moest maken. Prima!

Helaas was het na zes jaar zeeverkenners tijd om afscheid te nemen en naar de Wilde Vaart te gaan, iets wat ik heel jammer vond; ik verlang nog steeds wel eens terug naar die geweldige Geuzentijd.  Gelukkig ga ik meestal wel mee op de kampen van de Zeeverkenners om lekker te zeilen, en dan komt dat gevoel toch wel weer een beetje terug.

Eigenlijk heb ik niet echt een WV-tijd gehad, omdat ik vrij snel dolfijnenstaf ben geworden. En dat doe ik nu nog steeds met heel veel plezier met hele leuke stafleden. Inmiddels ben ik alweer vijf jaar staf, waarvan twee jaar schipper. Als ik bedenk hoe ik was als beginnend staflid en hoe ik er nu sta, dan ben ik er een heel stuk zelfverzekerder op geworden en heb ik echt ontzettend veel geleerd!

Staf zijn is gewoon super leuk, het geeft me heel veel energie en voldoening en ik leer elke opkomst en elk kamp nog bij. En het helpt natuurlijk ook dat we de leukste kinderen van heel Utrecht hebben ;)!!

Irene

Meer achtergrondstukjes vind je hier!