Loodsen (18+)

De Loodsen zijn heren en dames boven de 18 jaar. In de zomer zeilen zij vooral op de Lek en helpen de andere speltakken op normale opkomsten. In de winter onderhouden zij hun eigen vlet de Prins Claus en zullen we ook helpen met het onderhoud aan de Tweemaster, de Prins Willem, en andere boten. De Loodsen zijn daarnaast lid van de stam.

Natuurlijk gaan de Loodsen ook op kamp. Op herfstkamp, groepsweekend, pinksterkamp en zomerkamp zijn zij ook altijd van de partij. Voor hun eigen lol en ook als ondersteuning van de jongere speltakken. Ook gaan zij op Koshare trail, organiseren ze het stafweekend en kunnen ze meeroeien met HT of voor de gezelligheid mee. Of zelf een weekendje weg, bijv. een weekendje zeilen op de tweemaster.

De Loodsen draaien hun normale opkomst van 12:00 tot 17:00 op ’t Baken aan de Verlengde Hoogravenseweg 19 in Utrecht. Als er een Lek opkomst is draaien ze van 9:30 tot 18:00 en zeilen zij de hele dag op de Lek. De dag wordt door de Loodsen zelf ingedeeld!

De Loodsen zijn opgericht in 2005 en begonnen op 24 september 2005. Deze speltak is opgericht voor leden die na hun 18de geen leiding willen worden, maar toch actief willen blijven elke zaterdag.

Ben jij ouder dan 18 en hou ervan om op, rond en in het water te zijn en van veel gezelligheid meld je dan aan voor de Loodsen of neem contact op met het Loodsenbestuur.