Dolfijnen (7-11)

Mogen jouw kleren lekker vies worden? Houd je van spelen in het bos maar ben je ook dol op water? En ben je tussen de 7 en 10 jaar? Dan ben je bij de Dolfijnen helemaal op je plek!

Wat zijn Dolfijnen? De Dolfijnen vormen de jongste speltak van waterscouting. Het zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot  10 jaar. Bij de Dolfijnen maak je vrienden, je leert je eerste zeilknopen en ontdekt voorzichtig wat er op het water allemaal te beleven valt.

Wat doen Dolfijnen? In en om hun gebouw de Golf spelen de Dolfijnen op hun dolfijneneiland, naar de verhalen uit “Het Dolfijneneiland.” Een ochtend op het dolfijneneiland is nooit saai! Wat dacht je van:

 • Kanoën
 • Varen in onze eigen bootjes
 • Hutten bouwen
 • Knopen leggen
 • Speurtochten
 • Sport en spel
 • Kampvuur bouwen
 • Knutselen

 

Op kamp! Een aantal keer per jaar verlaten de Dolfijnen het dolfijneneiland en gaan we op zoek naar extra veel avontuur.

 1. In de zomervakantie gaan de Dolfijnen één week op kamp. Dit kamp wordt ergens in Nederland gehouden, elk jaar in een ander gebouw of gezellig met de zeeverkenners mee. Spannend en gezellig!
 2. Daarnaast overnachten de Dolfijnen twee keer per jaar in hun eigen gebouw.
 3. Samen eten, slapen, keten en een bijzondere activiteit zoals de dierentuin of het zwembad; ons Dolfijnenweekend!
 4. Tenslotte gaan we ook nog op Pinksterkamp waar we andere dolfijnen ontmoeten. We gaan er zwemmen, kanoën en zeilen.
 5. Ook elk jaar: het Groepsweekend. Een weekend lang op pad samen met alle leden van de Wilhelminagroep.

 

Dolfijn worden? Je ziet het: er is veel te doen bij de Dolfijnen! Lijkt dit jou ook leuk en wil je een keer komen kijken? Mail dan even met de Dolfijnenleiding om een afspraak te maken.

Waar en wanneer? Elke zaterdagochtend van 10 tot 12 uur komen de Dolfijnen bij elkaar in hun eigen gebouw in het bos, “De Irene Golf” , aan de Koningsweg te Utrecht. Dit gebouw ligt aan het water van de Kromme Rijn naast fort Lunet 1. Kijk bij locaties voor meer informatie.

Wachtlijst Door de grote interesse voor de Dolfijnen hebben wij op dit moment helaas een wachtlijst. Je kunt bij ons drie keer mee komen draaien en daarna besluiten of je op de wachtlijst wil. Ook kinderen jonger dan 7 jaar zijn van harte welkom om bij ons drie keer mee te draaien en te besluiten of ze op de wachtlijst willen. Meer weten over de wachtlijst, bijvoorbeeld over de wachttijd? Mail dan even met de Dolfijnenstaf.