Zomerkamp orca’s 2016

Print Friendly, PDF & Email

Beste orca’s, ouders en/of verzorgers,

Het is alweer bijna zover! Nog maar een paar weken en dan gaan we een week lang varen, spellen doen, kamperen en heel veel plezier beleven op zomerkamp! In deze brief vinden jullie alle informatie.

Op 2 juli is er na de opkomst een (optioneel) infomoment, waar we uitleggen hoe het kamp zal gaan en praktische zaken zoals waterdichte bagage zullen bespreken. Als jullie vragen hebben kunnen jullie ze dan stellen, of mailen naar orcastaf@wilhelmina.org.

 

WIE: Orca’s, Zeeverkenners en Wilde Vaart

 

WANNEER: 9 juli vertrekken we om 08:00 vanaf ’t Baken (Verlengde Hoogravenseweg 19), 17 juli kunnen de kinderen weer opgehaald worden op het kampterrein.

De locatie is nog geheim, maar zal gemaild worden zodra het bekend is bij de kinderen.

 

Kosten:  De kosten voor het kamp bedragen €135 en moeten voor 4 juli worden overgemaakt op ING-rekening NL17 INGB 0005 6893 46 tnv Wilhelminagroep Zeeverkenners te Houten o.v.v. “kamp + jaar + naam”

Inschrijven (via de site) en betalen moeten beide uiterlijk voor 4 juli gedaan worden en eventueel afmelden natuurlijk ook.

 

Op 17 juli is de ouderdag en ophalen. Een mooie gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen bij het ophalen van de kinderen. De orca’s kunnen jullie laten zien waar ze slapen en een stuk met jullie gaan varen. Ook kunnen jullie de toekomstige bak van jullie orca ontmoeten, en bijkletsen met de andere ouders van de orca’s en zeeverkenners onder het genot van een hapje en drankje. Jullie zijn welkom vanaf 12:00.

 

PAKLIJST

– Uniform! Een compleet uniform bestaat uit je blouse, das, dasring, fluitekoord.

– Slaapzak + matje (controleer van tevoren even of het niet stiekem toch lek is)

– Voldoende kleding, zowel voor koud als warm weer

– Regenkleding! Een zeiljas is optioneel, maar erg fijn. Een setje van de HEMA is ook prima. Het belangrijkste is dat het echt waterdicht is. Test het desnoods even onder de douche.

– Zonnebrand, petje, zonnebril

– Toiletspullen: tandenborstel, shampoo,

– Zwemkleding

– Zwemschoentjes (heel goedkoop te vinden bij de zeeman of wibra)

– Goed schoeisel: slippers, gewone schoenen, zwemschoenen

– Theedoek voor de afwas

– Zaklamp

– Leesvoer, je opblaaskrokodil, een leuk (kaart)spel of iets anders ter vermaak

– Snoep (maar wel om te delen, solo-snoepers worden niet gewaardeerd)

– Zakgeld voor de snoepbar (max 10 euro)

Dit alles waterdicht verpakt, we zitten in open boten!

 

Handige inpak-tips: Stop je uniform niet onderop, we gaan zaterdag eerst nog opstellen. Ook is het handig om een ‘trektocht-tasje’ te maken met alleen je slaapspullen, regenkleding en kleding voor drie dagen zodat je niet de hele tijd een grote plunjebaal of tas hoeft rond te sjouwen. Stop niet je matje of slaapzak in een losse vuilniszak om die waterdicht te maken, want je weet maar nooit hoe goed iemand oplet bij het afval weggooien…

 

Verboden zijn: slecht weer en elektronica. Orca’s die toch elektronica mee willen nemen kunnen een mailtje sturen naar orcastaf@wilhelmina.org, tenzij we er al van op de hoogte zijn natuurlijk.

Verzekeringen:

De kampstaf wil jullie en je ouders er op attent maken, dat wanneer het kampgeld betaald is en het gezondheidsformulier ingeleverd, de ouders hun kinderen toestemming geven, om mee te gaan op kamp. Daarnaast gaan zij akkoord met de te nemen maatregelen door de kampstaf bij eventuele ongevallen of onvoorziene omstandigheden. Het is dus belangrijk dat het gezondheidsformulier in ingevuld en up-to-date blijft, mochten er verandering zijn vul dan opnieuw een formulier in.

Tevens willen we jullie er op wijzen dat losse bezittingen van alle opvarenden niet verzekerd zijn door de Wilhelminagroep of scouting Nederland. Complete plunjezakken/tassen zijn dus wel verzekerd, maar losse bezittingen als brillen, portemonnees, horloges, etc dus niet.

Wij hebben er al zin in!

De Orcastaf