Kampbrief Zomerkamp 2015

Print Friendly, PDF & Email

Beste ZEEVERKENNERS, ouders en/of verzorgers,

 

Het belooft weer een super vet zomerkamp te worden! De staf heeft in ieder geval er al erg veel zin in. Hieronder de nodige informatie.

 

Inpakken:             vrijdag 10 juli (alle ZV + staf)

Vertrek:                zaterdag 11 juli om 8.00u

Terug:                  vrijdag 24 juli rond 16.00u (bij eerdere terugkomst wordt er naar huis gebeld)

Opruimen:            zaterdag 25 juli (voor bootsen + staf)

Ouderdag:            zondag 19 juli van 12.00 tot 17.00

 

Er wordt door de leden zelf naar het kampterrein toe gevaren in de eerste drie dagen en terug de laatste drie dagen van het kamp.

 

Het kampadres zal apart gemaild worden, zodra de locatie bekend wordt gemaakt.

 

Kosten:  De kosten voor het kamp bedragen €185 en moeten voor 27 juni worden overgemaakt op ING-rekening NL17INGB0005689346 tnv Wilhelminagroep Zeeverkenners te Houten o.v.v. “kamp + jaar + naam”

 

Inschrijven en betalen moeten beide uiterlijk voor 27 juni gedaan worden en eventueel afmelden natuurlijk ook. Doe dit alstublieft ander komen wij vreselijk in de problemen.

 

Noodtelefoonnummers:

De noodtelefoonnummers zullen we apart mailen. Wij willen u verzoeken om allen in geval van NOOD te bellen. Er zal altijd een telefoon aan staan. De voicemail zal regelmatig gecheckt worden.

 

Paklijst, neem hem goed door, want je wordt verwacht alles ook echt mee te hebben!

 • Compleet uniform ( das, dasring, fluitenkoord en de juiste insignes)

Geen uniform mee, of incompleet, is iedere dag een nat pak!!!

 • Warme kleding (liever veel lagen dan een dikke trui)
 • Korte broeken en T-shirts
 • Regen kleding/Zeil kleding!

Regenkleding moet goed zijn. Tijdens de trektocht kan het een hele dag regen en de boten zijn open, dus dan zit je de hele dag in een natte boot. Test de regenkleding eerst even of spuit het nog in met waterafstotende spray (als dat mag).

Zeil kleding is geen verplichting, maar wel erg aan te raden.

 • Zwemkleding, zwembroek/pak, zwemhanddoek
 • Schoenen:
  • Sneakers/gympies (meerderen is erg aan te raden voor als er een paar nat wordt)
  • Laarzen/bergschoenen (Het regenpak/zeilpak is niet compleet als er geen waterdichte schoenen onder zitten)
  • Slippers/sandalen (op kampterrein mag niet op bloten voeten gelopen worden),
  • Zwemschoenen (op de bodem ligt soms glas of schermen stenen).
 • Ondergoed en sokken (natte kleren zijn niet uit te sluiten, dus meer ondergoed en sokken dan dat er dagen zijn is geen overbodige luxe)
 • Theedoek! (er moet zelf afgewassen en afgedroogd worden op kamp, dus staf voorziet de bakken niet van theedoeken. Alle leden nemen ieder 1 theedoek mee.)
 • Toiletspullen: tandenborstel (elektrische tandenborstel kan niet (altijd) opgeladen worden), tandpasta, shampoo, douchegel/zeep, washandje.
 • Zonnebrand!!! (Het overgrote deel zullen we buiten zijn en onderhevig aan de zon, mede doordat we veel op het water zitten zal de huid goed beschermd moeten worden. Factor 30 en waterproof is echt nodig.)
 • Zonnewering, zoals petten, hoeden, zonnebrillen zijn erg aan te raden.
 • Zaklamp (erg handig)
 • Slaapspullen:
  • Luchtbed/matje (houd er rekening mee dat er met andere in tenten geslapen wordt, dus het luchtbed/matje moet een normaal formaat hebben.)
  • Slaapzak (ondanks dat het zomer is kan het koud worden ’s nachts)
  • Dekbedovertrek en hoeslaken is optioneel, maar wel aan te raden.
  • Kussen is erg aan te raden
 • Zakgeld (max €15,- voor de snoepbar)
 • Snoep (wanneer dit meegenomen wordt verwachten wij dat het ook uitgedeeld wordt binnen de bak, solosnoepers worden niet gewaardeerd)
 • Boeken of stripboeken zijn aan te raden voor de rustige momenten.
 • Medicijnen of vitaminepillen zijn toegestaan om mee te nemen, maar de aanwezigheid ervan moet bij de staf worden aangegeven. Wij willen absoluut niet dat er pillen met welke werking dan ook zonder ons weten mee worden genomen. Vitaminepillen zijn aan te raden, ondanks dat er altijd fruit aanwezig zal zijn leert de ervaring ons dat er niet altijd voldoende vitamientjes binnen komen.

 

Dit alles waterdicht verpakt. Hou er ook rekening mee dat de tassen in een boot liggen. Verpakken in plastic tassen of vuilniszakken helpt niet, want die scheuren. Pas ook op met breekbare spullen, want er wordt regelmatig op de tassen gezeten.

Houd er rekening mee bij het inpakken dat de eerste drie dagen trektocht zullen zijn en dat slaapspullen, regenkleding/zeilkleding, klein deel kleren en belangrijkste het uniform bovenop of snel te pakken zijn. We zullen zaterdag voor vertrek opstellen, dus prop je uniform niet onder in je tas.

 

Verboden zijn:     drugs, alcohol, sigaretten, wapens en slecht weer.

Bij het meenemen van deze voorwerpen worden deze ingenomen, bij het nuttige of gebruiken van deze producten wordt het desbetreffende lid direct naar huis gestuurd.

 

Telefoons:

Telefoons zijn verboden om mee te nemen, met uitzondering van de bootsen. Naar huis bellen is mogelijk, als het nodig is, en wordt via de staf geregeld. Ouders kunnen de staf ook nood bellen. Via Facebook zal er zo nu en dan een berichtje en update gedaan worden om het thuisfront up-to-date te houden. Elektrische apparatuur, om bijvoorbeeld muziek te spelen, mogen op eigen risico mee.

Waarom mogen telefoons niet mee? We gaan met ze alle op kamp om met elkaar een leuke tijd te hebben, niet om allemaal vierkante oogjes te krijgen. Ook wil de staf graag dat contact naar huis via de staf loopt om op deze manier optimaal controle te hebben over eventuele problemen.

 

Voordat je op kamp gaat moet er gezondheidsformulier zijn ingevuld per lid. Wanneer deze niet is ingevuld kan men niet op kamp. Het gezondheidsformulier kunt u vinden op de site onder “inschrijvingen”.

Tevens moet iedereen zich voor 27 juni aanmelden via de site bij het deelnameformulier onder “inschrijvingen”.

 

 

 

Verzekeringen:

De kampstaf wil jullie en je ouders er op attent maken, dat wanneer het kampgeld betaald is en het gezondheidsformulier ingeleverd, de ouders hun kinderen toestemming geven, om mee te gaan op kamp. Daarnaast gaan zij akkoord met de te nemen maatregelen door de kampstaf bij eventuele ongevallen of onvoorziene omstandigheden. Het is dus belangrijk dat het gezondheidsformulier in ingevuld en up-to-date blijft, mochten er verandering zijn vul dan opnieuw een formulier in.

Tevens willen we jullie er op wijzen dat losse bezittingen van alle opvarenden niet verzekerd zijn door de Wilhelminagroep of scouting Nederland. Complete plunjezakken/tassen zijn dus wel verzekerd, maar losse bezittingen als brillen, portemonnees, horloges, etc dus niet.

Pjotr
Over

Zeeverkenners schipper.