Jantje Beton 2014

Print Friendly, PDF & Email

Beste orca’s, zeeverkenners en ouder(s)/verzorger(s),

 

Elk jaar lopen we met de gehele groep collecte voor Jantje Beton. Hiermee halen wij geld op voor de groep en voor de organisatie van Jantje Beton.

Het opgehaalde geld wordt gebruikt om per speltak onder andere activiteiten en spelmateriaal te financieren.

Dit jaar is de collecte van Jantje Beton van 10 t/m 15 februari.

Omdat de collecte bussen op zaterdag 15 februari alweer ingeleverd moeten worden lopen wij elke avond in de week van 10 t/m 14 februari. Iedereen die een of meerdere avonden mee wil lopen kan zich aanmelden.

 

Elke vereniging die mee doet krijgt een eigen gebied aangewezen. We weten nog niet welke gebieden we precies krijgen, zodra we meer weten komt daar meer informatie over.

Met de zeeverkenners en orca’s lopen we gezamenlijk op donderdag 13 februari om 18:45, de verzamelplek wordt nog bekend gemaakt. We zijn weer klaar om 21:00  en kunnen de kinderen weer opgehaald worden op de verzamelplek.

We nemen aan dat alle kinderen gewoon meedoen met deze actie, zodra dit niet het geval is verwachten wij dat er bijtijds afgemeld wordt. We zouden het ook erg waarderen als kinderen op donderdag niet kunnen een andere avond meelopen. Ook meerdere keren per week lopen mag.

 

Nog even over Jantje Beton;

Het Nationaal Jeugd Fonds werd op 2 april 1968 opgericht door een aantal landelijke organisaties op het gebied van buurt- en clubhuiswerk en jeugd- en jongerenwerk, met als doel om extra fondsenwerving te realiseren voor zinvolle jeugdvoorzieningen die niet of niet voldoende voor subsidies in aanmerking kwamen. De naam ‘Jantje Beton’ werd pas enkele jaren later aan het fonds verbonden. Hij dankt zijn naam aan alle flatgebouwen (beton) die als paddestoelen uit de grond schoten en waardoor alles werd volgebouwd. Jantje Beton kwam in opstand en eiste dat er ook rekening werd gehouden met speelruimte voor kinderen. H.M. Koningin Beatrix, toen nog bestuurslid en nu Beschermvrouwe van Jantje Beton, maakte het beeldje van Jantje Beton. Sinds 1973 is het origineel te bezichtigen in de miniatuurstad Madurodam.

Jantje Beton vindt het heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Wanneer kinderen spelen, hebben ze op het moment zelf veel plezier. Daarnaast doen ze ook allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. Daarom besteden wij veel aandacht aan kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, omdat ze bijvoorbeeld in een achterstandswijk wonen. Juist deze kinderen wil Jantje Beton voorbereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Tot dan,

De orca- en zeeverkennersleiding.

Annelies

Ik ben bij de Wilhelminagroep actief als schipper bij de dolfijnen en als praktijkbegeleider. Een praktijkbegeleider houdt o.a. in de gaten wie welke trainingen heeft gevolgd binnen de groep. Buiten de Wilhelminagroep ben ik ook regionaal actief in het trainingsteam van scouting.