Nieuwsbrief: Wilhelminagroep op de beursvloer!

Print Friendly, PDF & Email


image001
Afgelopen donderdag 30 mei hebben Mike en Jolanda namens de Wilhelminagroep Z
eeverkenners deelgenomen aan de Beursvloer van de Utrechtse Vrijwilligerscentrale.

De beursvloer bemiddelt tussen maatschappelijke organisaties en ondernemingen zonder tussenkomst van geld. Ons bezoek aan de beursvloer is zeker succesvol te noemen. Een aantal #matches willen we daarom bij deze met u delen.

  • Om juridisch nog steviger in onze schoenen te staan gaat Kaep Notarissen onze statuten van de stichting goed onder de loep nemen om te kijken of deze nog up to date zijn.
  • Van Zoelen projectinrichting  gaat meedenken over de indeling van de nieuwbouw en ons van advies voorzien.
  • Het Utrechtse ingenieursbedrijf Movares gaat meedenken over hoe wij onze nieuwbouwplannen en duurzaam karakter kunnen meegeven.
  • En wij hebben een workshop fondsenwerving aangeboden gekregen van de Sesam Academie, deze organisatie geeft professionele adviezen door vrijwilligers en in ons geval dus ook voor vrijwilligers.
  • Stichting Art.1 (voorkomt en bestrijdt discriminatie) wil ons wel een keer voorlichting geven. Jolanda heeft een training klachtafhandeling & conflictbemiddeling aan hen geboden.

Verder hebben wij onze contacten gesproken en onze banden met het makelpunt aangehaald. Dit bemiddelt in contacten tussen aanbieders en vragers van huurruimtes in Utrecht.

En we hebben project Eigen Kracht Utrecht gesproken, dit project wil vrouwen zonder werk en zonder uitkering die wel willen werken helpen. We hebben aangeboden dat ze bij ons vrijwillig kunnen helpen, bijvoorbeeld schoonmaken of op evenementen limonade inschenken, wij bieden gelegenheid om te netwerken met ouders en staf en bestuur en zo kansen op werk te vergroten. We hebben een contactpersoon.

Leuk om te vermelden is dat wij onze kennis en kunde hebben aangeboden aan een aantal organisaties waaronder:

  • Stichting KAC
  • Kledingbank Utrecht
  • Stichting Leergeld, we hebben folders en een contactpersoon, voor als we kinderen hebben die om financiële redenen niet mee zouden kunnen met kamp bijvoorbeeld (deze stichting geeft vergoedingen)

Dit om te kijken hoe wij ons in kunnen zetten voor hun organisaties. Al met al zeer gezellige middag met heel veel aangename contacten.  Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Mike
Over

Mike maakt zich sterk voor de nieuwbouw en alle projecten bij onze groep. Mike is lid jarenlang als staflid, teamleider en ook als voorzitter actief geweest bij onze groep.