Scouts vissen afval uit Utrechts water

Print Friendly, PDF & Email

Scouts vissen afval uit Utrechts water

UTRECHT – De waterscouts van de Wilhelminagroep Zeeverkenners vissen op zaterdag 20 april zwerfafval uit het Merwedekanaal en de Vaartsche Rijn. Lege flessen, stukken plastic en andere vieze troep: het wordt allemaal opgeruimd. De scouts doen dit met behulp van hun eigen boten. Burgemeester Wolfsen zal de aftrap geven door het eerste stuk zwerfafval uit het kanaal te vissen.

De zeeverkenners spelen elke zaterdag in, op en rond het water van de stad Utrecht. Elke week vinden zij weer afval in en rond hun haven en dat is natuurlijk een smerig gezicht. Al dat zwerfafval is ook schadelijk voor watervogels en vissen én het vervuilt ons drinkwater. De zeeverkenners willen met hun schoonmaakactie een bijdrage leveren aan een schonere speel- en leefomgeving waar ook de buurt van kan genieten.

De jongste leden zullen éxtra hun best gaan doen tijdens de schoonmaakactie. Zij hebben de afgelopen weken namelijk van alles geleerd over het milieu, recycling en zwerfafval. De schoonmaakactie is voor hen de afsluiting van dit thema. Door hun deelname verdienen zij het milieu-insigne dat zij op hun scoutingblouse mogen dragen. Iets waar elke scout trots op is!

Wilt u erbij zijn? U bent van harte welkom om 10.30 uur bij ons gebouw aan de Verlengde Hoogravenseweg 19, Utrecht. Tot dan!

Eefje
Over

Eefje is bij de Wilhelminagroep actief als begeleidster van de Wilde Vaart - daarnaast maakt zij zich sterk voor de programmaontwikkeling binnen de groep en is ze de drijvende kracht achter ons instructieprogramma waarbij (jeugd)leden hun CWO's kunnen halen. Zie ook de CWO-site van de Wilhelminagroep voor meer informatie.