Schoonmaakactie 20 april

Print Friendly, PDF & Email

Beste leden,

Lekker zwemmen, kanoën of spelen in het water rond het scoutinggebouw. Daar zijn we dol op! Tot je een stuk plastic, een lege zak snoep of iets anders smerigs aan je voet, hand of boot hebt hangen… Bah! Tijd om daar wat aan te gaan doen! En niet alleen voor onszelf; ook vissen en vogels worden heel blij van schoon water!

Want wist je dat een vogel het verschil niet ziet tussen een lekker visje en een stukje ballon? Zo’n stukje ballon kan vast komen te zitten in de maag van de vogel waardoor hij niet meer kan eten en uiteindelijk dood gaat. En dát willen wij natuurlijk niet.

Op zaterdag 20 april gaan we daarom aan de slag om het water rond het Baken afvalvrij te maken. Alle stukken plastic, lege flessen en troep in het water en op de kant gaan we opruimen. En dat doen we niet alleen, de burgemeester van Utrecht komt ons helpen!

Voor de dolfijnen is deze schoonmaakactie extra speciaal, zij kunnen namelijk hun insigne halen! Nóg een reden om dus super goed je best te doen!

WIE               Alle leden van de Wilhelminagroep

WAT              Schoonmaakactie!

WAAR            Het Baken, Verlengde Hoogravenseweg 19, Utrecht

WAAROM      Omdat wij een schone leef- en speelomgeving willen

WANNEER     Zaterdag 20 april om 10.00 uur. De opkomst duurt tot 13.00 uur.

Ouders, verzorgers, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om bij de opening van de schoonmaakactie te zijn. Om 10.30 uur komt burgemeester Wolfsen het startschot geven waarna de dolfijnen, orca’s en zeeverkenners aan de slag gaan. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij dit startschot aanwezig te zijn!

We hopen jullie allemaal te zien op de 20e!

Groeten,

De staf

 

Wilhelminagroep Ondersteuning

Wilhelminagroep Ondersteuning is ons team van webmasters, postmasters en actievelingen op het Wilhelmina Internet!