Jantje Beton

Print Friendly, PDF & Email

Beste orca’s, zeeverkenners en hun ouder(s)/verzorger(s),

Feest vieren! Dat hebben we het hele vorige jaar gedaan! Nu sparen we weer voor vele andere dingen. Zoals leuke boten huren of nieuwe boten/tenten of een vet feest organiseren. En bovenal een aanbouw aan ’t Baken met een botenloods waar veel geld voor nodig is! En daarom gaan we dit jaar extra hard en vaak collecteren voor Jantje Beton!

We verzamelen donderdag 7 maart om 18:30 op de Neude.
 We zijn klaar om 20:30 uur.

Wij gaan er vanuit dat iedereen gezellig mee doet aan deze actie, mocht dit niet het geval zijn, meld je dan af! En omdat we alle hulp kunnen gebruiken nodigen we ook ouder(s) en verzorger(s) uit om te helpen met de collecte. Komt allen!

Denk aan je uniform!

Nog even over Jantje Beton: Het Nationaal Jeugd Fonds werd op 2 april 1968 opgericht door een aantal landelijke organisaties op het gebied van buurt- en clubhuiswerk en jeugd- en jongerenwerk, met als doel om extra fondsenwerving te realiseren voor zinvolle jeugdvoorzieningen die niet of niet voldoende voor subsidies in aanmerking kwamen. De naam ‘Jantje Beton’ werd pas enkele jaren later aan het fonds verbonden. Hij dankt zijn naam aan alle flatgebouwen (beton) die als paddestoelen uit de grond schoten en waardoor alles werd volgebouwd. Jantje Beton kwam in opstand en eiste dat er ook rekening werd gehouden met speelruimte voor kinderen. H.M. Koningin Beatrix, toen nog bestuurslid en nu Beschermvrouwe van Jantje Beton, maakte het beeldje van Jantje Beton. Sinds 1973 is het origineel te bezichtigen in de miniatuurstad Madurodam.

Jantje Beton vindt het heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Wanneer kinderen spelen, hebben ze op het moment zelf veel plezier. Daarnaast doen ze ook allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. Daarom besteden wij veel aandacht aan kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, omdat ze bijvoorbeeld in een achterstandswijk wonen. Juist deze kinderen wil Jantje Beton voorbereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Tot op de Neude!

De orca- en zeeverkennersstaf

Wilhelminagroep Ondersteuning

Wilhelminagroep Ondersteuning is ons team van webmasters, postmasters en actievelingen op het Wilhelmina Internet!