Meehelpen bij de Nationale Herdenking op de Dam?

Print Friendly, PDF & Email
Scouts op de Dam

Ben je tussen de 13 en 18 jaar oud? En heb je altijd al mee willen helpen bij de Nationale Herdenking op de Dam? Grijp dan nu je kans! De provincie Utrecht is dit jaar aan de beurt om 60 scouts af te vaardigen. Heb je interesse? Lees dan onderstaande info en geef je op! Maak de Wilhelmina’s trots!!!

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de herdenking op 4 mei en festiviteiten op 5 mei. Daarnaast zijn jaarlijks ruim 60 scouts tussen de 13 en 18 uit één van de 46 Scoutingregio’s betrokken bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Omdat het Nationaal Comité 4 en 5 mei graag jongeren wil betrekken bij de Nationale Herdenking, onderhoudt het al vele jaren een intensieve samenwerking met Scouting Nederland.

Bijdrage Nationale Herdenking
De scouts helpen tijdens de Nationale Herdenking op allerlei manieren:
Ze helpen bij de voorbereiding van de herdenking.
Voor de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk kunnen genodigden bij de scouts hun bloemstukken in bewaring geven.
Ze assisteren genodigden in een rolstoel in de Nieuwe Kerk en op de Dam.
Tijdens de officiële kranslegging reiken zij de kransen aan aan H.M. de Koningin en aan de vertegenwoordigers van organisaties van oorlogsbetrokken en autoriteiten.
Ze reiken tijdens het defilé aan alle aanwezigen bloemen uit.

2013: Utrecht
Ieder jaar komen scouts uit de provincie waar op 5 mei de Start Nationale Viering van de Bevrijding plaatsvindt. In 2013 is dat de provincie Utrecht. Naast scouts staan er ook zeekadetten op de Dam. De scouts en zeekadetten nemen van tevoren deel aan een voorbereidingsweekend op 22 t/m 24 maart 2013, waarbij ze onder andere een bezoek brengen aan een museum of monument, ontmoetingen hebben met veteranen en door middel van bijvoorbeeld spel en discussie dieper ingaan op wat vrijheid betekent.Ben jij tussen de 13 en de 18 jaar en kom je uit de provincie Utrecht? Kijk dan op: http://www.scouting.nl/publiek/zie/vrijheid Daar vind je ook de link naar het inschrijfformulier in SOL.

Eefje
Over

Eefje is bij de Wilhelminagroep actief als begeleidster van de Wilde Vaart - daarnaast maakt zij zich sterk voor de programmaontwikkeling binnen de groep en is ze de drijvende kracht achter ons instructieprogramma waarbij (jeugd)leden hun CWO's kunnen halen. Zie ook de CWO-site van de Wilhelminagroep voor meer informatie.