Reünie 8 september 2012

Beste leden en oudleden van de Wilhelminagroep, Flevogroep, Tuindorpgroep, Marijkehorde en Irenehorde,

We worden op 11 september 75 jaar en bij een verjaardag hoort een FEEST. Dit FEEST willen we gaan vieren met iedereen die de Wilhelminagroep groot heeft gemaakt en dat zijn jullie: de (oud)leden.

Lustrumdag zaterdag 8 september 2012

 

Hoe ziet de dag er uit?

Jeugdleden:

11.00:   Alle zeeverkenners, orca’s, dolfijnen, matrozen en loodsen verzamelen op De Golf (voorheen: het Hordehol) aan de Koningsweg, het gebouw van de dolfijnen (voorheen: welpen).

12.00:   De leden gaan een reis maken van 1937 naar 2012 waarbij ze alle elementen van de geschiedenis van de Wilhelminagroep tegen gaan komen. Uiteraard zal dit gepaard gaan met leuke activiteiten, opdrachten, slingers, ballonnen en het belangrijkste: de tocht zal gaan over ons Utregs water.

16.00:   Ontvangst bij ’t Baken van de huidige leden met vlootschouw en prijsuitreiking.

17.30    Einde programma jeugdleden

Oudleden:

15.00:   Bijkletsen op ‘t Baken (Verlengde Hoogravenseweg 19 3525 BB Utrecht) onder genot van drankje en een muziekje

Kinderen van oudleden kunnen zich vermaken met bijvoorbeeld het springkussen, popcorn bakken, marshmallows eten.

Voor leden die nog wat wetenswaardigheden uit het verleden willen ophalen is er een zaal waar films en foto’s uit onze 75-jarige geschiedenis te zien zijn. Mocht u hier zelf nog leuke bijdragen voor hebben dan kunt u contact opnemen met ondergetekenden.

16.00:   Ontvangst van de huidige leden met vlootschouw en prijsuitreiking.

 

Oud-leden, stafleden, leden vanaf 16 jaar:

17.30    Start BBQ met aansluitend een TENTFEEST met nog meer muziek en drankjes.

Voor de BBQ vragen we een bijdrage van € 15,00 euro per persoon. Voor bier en wijn zal een geringe vergoeding gevraagd worden.

 

Aanmelden

Dit kan via de website of via het contactformulier! (TIP: U kunt op deze website ook volgen wie zich reeds hebben aangemeld!)

U kunt uw bijdrage overmaken op rekening 5825483 van de Wilhelminagroep zeeverkenners ovv BBQ, het aantal personen en uw naam.

Een ruimere bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Zie hiervoor ook het vervolg van deze brief.

Schrijft u zich in voor 30 augustus? Dan kunnen wij rekening houden met uw komst!

 

Helpen, ideeën & wensen?

Wij kunnen nog hulp gebruiken! Indien u wilt helpen met bijvoorbeeld opbouwen, koffie verzorgen, bardraaien, BBQ of bar, dan kunt u contact met ons opnemen!

Ook ideeën of wensen vernemen wij graag!

 

Namens de organisatie, met vriendelijke groet,

Arwen en Wim KronemeijerDe Wilhelminagroep Zeeverkenners groeit, laat ons gebouw ook groeien!

 

In 1988 zijn wij met ons gebouw verhuisd naar ‘t Baken aan de Verlengde Hoogravenseweg 19, wat tot op heden nog steeds onze uitvalsbasis is voor onze orca’s, zeeverkenners, wilde vaart en loodsen. Een prima locatie direct aan het Merwedekanaal met een eigen haven.

Maar eigenlijk hebben we nog steeds geen goede ruimte voor het verven van de boten, het lakken van masten en riemen en het drogen van zeilen en tenten.

Anno 2012 is dit geen wenselijke situatie meer, de huidige zeecontainers voor opslag staan al geruime tijd op ons terrein en dienen op korte termijn vervangen te worden.

Wat zijn we van plan?

We proberen een aanbouw te realiseren waarmee we eindelijk een geschikte ruimte gaan krijgen voor opslag van materialen en onderhoud van de boten.

 

Wat gaat er gebeuren?

Investeren in ons gebouw is een dure aangelegenheid, de projectkosten voor de nieuwe aanbouw bedragen rond de € 250.000,=. Dit is voor een vereniging met 126 leden een enorme investering. Desalnietemin hebben wij net als onze oprichters van onze vereniging in 1937 (de heren Buysing Damsté en Van Der Burg) het enthousiasme en de ambitie om dit gaan verwezenlijken.

 

Welke hobbels zijn er nog?

  • Het huidige Baken is eigendom van de groep, hiervoor heeft u in het verleden al ruimschoots uw steentje bijgedragen. De grond is echter nog steeds eigendom van de Gemeente Utrecht. Om de aanbouw te kunnen realiseren zullen wij een erfpachtregeling voor de grond met de gemeente afsluiten, de gesprekken hierover zijn bezig om de lasten voor de groep zo laag mogelijk te krijgen.
  • De roeiverenigingen naast ons gebouw hebben ook uitbreidingsplannen, echter weten wij nog niet welke consequenties dit voor ons zal hebben.
  • De investering van € 250.000,= zal ergens vandaan moeten gaan komen, aangezien dit niet alleen door onze huidige leden betaald kan worden. Fondsen zullen worden aangeschreven, acties via sociale media zijn reeds bezig, leden zullen de boer opgaan en elke actie die binnen onze mogelijkheden ligt zullen wij aangrijpen om onze ambitie waar te maken.

 

Wilt u meedenken, doneren of schenken in welke vorm dan ook, dan zouden wij het prettig vinden om in contact te komen met u.

Gelieve hiervoor contact op te nemen.

U mag ook uw bijdrage rechtstreeks overmaken op rekening 5825483 van de Wilhelminagroep zeeverkenners onder vermelding van ‘bijdrage nieuwbouw’.

 

Wilhelminagroep Ondersteuning

Wilhelminagroep Ondersteuning is ons team van webmasters, postmasters en actievelingen op het Wilhelmina Internet!