Nieuwsbrief dialoogmiddag

Samen bereik je meer

Na de workshop en training zaterdag 4 januari over dialoogtraining waren alle staf -en bestuursleden helemaal klaar om met alle jeugdleden (uitgezonderd de dolfijnen) aan de slag te gaan in het dialoog café, bij het regiogebouw.

Zaterdag 11 januari was het dan zo ver, alle kinderen stonden klaar bij het regiogebouw voor de aftrap van de dialoogmiddag. De dialoogmiddag bestond uit 3e rondes waarna tot slot nog de einduitslag (oogst) van al ons denkwerk werd bekendgemaakt en beoordeeld.

 

1e Ronde

Hoe kunnen wij in een half jaar € 5.000,- ophalen voor een groter Baken met botenloods?

 

2e Ronde

Hoe kunnen wij de acties zo leuk mogelijk maken?

 

3e Ronde

Welke actie kan het meeste geld opleveren?

Welke actie kunnen wij aan: leiden, uitvoeren, tijd vrijmaken?

 

Uitleg dialoogregels

Tijdens de dialoogmiddag werd er gewerkt met een aantal principes/richtlijnen van het World Café.

Concentreer je op wat echt van belang is.

Lever een bijdrage door jouw ideeën mee te delen.

Zeg waar je voor voelt en wat je verstandig vind.

Luister om te begrijpen.

Breng ideeën met elkaar in verband.

Stel vragen om nog beter te begrijpen. Misschien krijg je dan een nieuw idee.

Speel, Krabbel, Teken op de flip-over vellen.

Geniet.

 

 

 

de oogst

De oogst was overweldigend, vandaar dat wij in deze nieuwsbrief maar een kleine selectie kunnen laten zien van wat er bedacht is. Uiteraard worden alle prachtige ideeën en uitwerkingen wel bewaard om wellicht later nog gebruikt te worden.

Rommelmarkt, FEEST, honden uitlaten, watertaxi, verhuis hulp, koek en zopie, youtube film maken, activiteiten dag, zeilles geven, SPONZENLOOP, bosbeheer, WilhelminaSHOW, pizza's bakken en bezorgen, bioscoop op het water, SPOOKHUIS, zwembad, tentoonstelling van knopen, TAARTENWEDSTRIJD, tatoes voor kinderen, SCHMINKEN, statiegeldflessen inzamelen, POOLPARTY, loterij, wereldrecord vestigen, frisbee wedstrijd, SCOUTS GOT TALENT, lunch bezorgen, picknickmand huren, GRAS MAAIEN, COLLECTEREN, sponsorroeitocht, veiling, tweedehands kleren verkopen, circus, OPPASSEN, bank overvallen, BINGO, waterballonnen gooien, triathlon, 24 uurs-roeimarathon, sponzen gooien, RUILSPEL ,rondvaart met tapas en nog heel, heel, heel veel meer.

 

 

Finale

De ideeën op de foto's hiernaast zijn uitverkoren om ook echt te worden uitgevoerd. Komende periode gaan wij samen de uitwerking van deze ideeën verder vorm geven en natuurlijk ten uitvoer brengen. Hou dus goed onze wesbite, facebook, twitter in de gaten want 1 ding is zeker. U GAAT VAN ONS HOREN. Het doel is om aan het eind van het zomerkamp u de uitslag te kunnen geven van de opbrengst van alle activiteiten.

Veel dank zijn wij verschuldigd aan Jolanda van wijk en Eugene Boeldak van het Dialoog café Utrecht die de organisatie van de Dialoogmiddag hebben georganiseerd.

Meer foto's van de dialoogmiddag zijn te vinden op onze fotopagina.