Bouwen aan de toekomst

#ff8800 Raised €260,000 towards the €265,000 target.

 

De Wilhelminagroep zeeverkenners is een Utrechtse waterwerk scoutinggroep gevestigd aan het Merwedekanaal in Hoograven. Opgericht in 1937 en  water is wat ons hart sneller doet kloppen. Al 75 jaar is de Wilhelminagroep de meest actieve, gezelligste en grootste zeeverkennersgroep op en rond het water in Utrecht. Wij enthousiasmeren jongeren vanaf 7 jaar tot en met 21 jaar door de organisatie van verscheidene activiteiten. Het merendeel van onze vrijwilligers is jonger dan 25 jaar.

Onze leden leren op een natuurlijke manier maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. Ze initiëren eigen programma’s, organiseren kleine en grotere evenementen, bewaken hiervoor budgetten, leren samenwerken waardoor ze ook hun eigen kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Door ons succes en de groei in de afgelopen decennia is ons huidige gebouw uit zijn jasje gegroeid. Containers voor opslag zijn oud, lek en dienen vervangen te worden. Ruimte om binnen te spelen is er nauwelijks. Daarnaast willen we een overdekte ruimte waar wij in de winter bootonderhoud kunnen uitvoeren en instructie kunnen geven aan leden of niet-leden.

Verbindend, duurzaam, vernieuwend

Wij willen de sociale samenhang versterken en de positieve beleving die wij met de zeeverkenners met elkaar genieten delen met anderen. Dit willen wij doen door verhuur en/of adoptie en gebruik-mogelijkheid van onze boten en gebouwen. Ook kan je hierbij denken aan het organiseren van zeildagen of andere themadagen op en rond het water.

Ons huidige gebouw is 25 jaar oud, door een aanbouw aan het bestaande pand te realiseren zijn wij in staat om ons hele gebouw een nieuwe impuls te geven. Door plaatsing van extra isolatie en maar liefst 30 zonnepanelen  kunnen wij in plaats van kostbare energie te onttrekken uit de samenleving zelfs energie teruggeven aan de samenleving. Hoe duurzaam is dat.

Voor de bouw willen wij met andere organisaties en bedrijven samenwerkingsverbanden aangaan waarbij zij ons materialen sponsoren in geld of in natura, in ruil voor gebruik van ons boten of onze kennis op nautisch gebied, denk aan zeilopleidingen.

Lees hieronder onze plannen:

projectplan                                                                            

ontwerp Naked Architecture